O Spolku‎ > ‎

Dotazník prvňáček

Vážení a milí,
v první polovině tohoto roku jsme se sešli se všemi řediteli škol v Klatovech, abychom zjistili, jestli snad některá/ý nebudou naklonění otevření „nespádové“ třídy vedené alternativním“ způsobem. (O tom, co tím míníme, se můžete dočíst v sekci O spolku.)
Stručně: Moc jsme nepochodili.
Mimo jiné zajímavé věci, které nám byly sděleny, jsme se (až na jednu školu) dozvěděli, že směřovat výchovně-vzdělávací přístup ve třídě na úrovni školy (například „nálepkou“ Začít spolu) nelze. A že je to velmi individuální a záleží na učiteli. No, a tak nás tedy zajímalo, jestli si toho kterého učitele může rodina nastupující do první třídy vybrat.
Chápeme, že nelze vždy všem vyhovět a nastávají situace, kdy chce k jedné paní učitelce 50 rodin a na druhou by zbývalo 10 žáčků. Ale je opravdu možné své preference dát najevo?

Něco jsme se už dozvěděli, a chceme sebrat více informací. Proto vás prosíme o vyplnění dotazníku, který přikládáme.

Předem děkujeme.

Za Spolek, Standa Haviar

Na konci září se výsledky dotazníku stanou, mimo jiné, podklady pro jednání komise pro školství Města Klatovy.

Mám prvňáčka v Klatovech